Eggfaste:
Dette er et kraftfull verktøy og en måte å spise på i et begrenset tidsrom. Det brukes for å kunne hjelpe kroppen til å produsere ketoner, normalisere blodsukker og insulin. Den er satt sammen av rikelig mengde fett, moderat med protein og minimalt med karbohydrater.
Ketoner et energi molekyl som dannes fra fett og når ketoner brennes som energi, dannes det 30-40% mindre frie radikaler i forhold når glukose benyttes.
Dette er en stor reduksjon i inflammasjon og i tillegg har ketoner i seg selv også en antiimflamatorisk effekt. Da kan kroppen konsentrere seg om andre oppgaver enn å bruke mye energi på inflammasjon.
Spis minst 6 egg i løpet av dagen.
For hvert egg kan du tilføye en spiseskje fett (smør, kokkosolje, MCT-olje) og ca 25 gram ost (med maks 0,5 gr karbohydrater per 100 gr).
Tre måltider i løpet av dagen: Frokost, lunsj og middag.
Spis et helt egg innen 30 minutter etter at du har våknet.
Lunsjen maks 5 timer etter lunsj og middag ikke etter kl 18:00
Husk å hydrere deg, da du vil bli tørst. Vann, Farris, kaffe og te er fint.
En teskje salt i et glass vann etter behov for å unngå slapphet og hodepine.
En typisk eggfaste varer mellom tre til fem dager, da dette vil være nok til å øke ketonnivåene og fremme den antiinflammatoriske effekten. Etter endt eggfaste er det er lurt å fortsette morgen og lunsj menyen som under fasten og så ha et fint måltid med minimalt karbohydrater til middag.
Ideer til måltid:
Dette er ideer/forslag og kan justeres utifra hvilket måltid det er til, og hvor mange egge du ønsker til det måltidet. Et eksempel på en dag er: 1 egg (med fett og ost) til frokost, 3 egg (med fett og ost) til lunsj og 2 egg (med fett og ost) til middag. Vær smidig og juster etter dine behov.
Eggolatte: (fin start på dagen)
Ingredienser:
1 kopp kaffe/te
1-2 egg
1 ss smør
1 ss MCT-Olje c8
1 klype salt
alternativ litt ceylon kanel
Fremgangsmåte:
Ha i alle ingrediensene i en blender eller en rister, og bland det sammen og rett i en kopp, gjerne med litt ceylon kanel på toppen.
Eggerøre med ost: (den perfekte lunsjen)
2 egg
2 ss smør
50 gr revet eller høvlet ost
1 klype salt
Litt timian eller noen annet snadder.
Fremgangsmåte:
Smelt smørret, rør eggene sammen i stekepannen til en eggerøre og strøslet med ost til slutt.
Djevelegg aka kokte egg med smør og ost:
2 egg
2 ss smør
50 gr ost
1 klype salt
Litt timian eller noen annet snadder.
Fremgangsmåte:
Kok eggene etter dine preferanser, skrell de og kutt i to. Putt en smørklatt på hver halvdel og ha osteskive på eller ved siden av. Litt smaksstrøssel timian/snadder.
Ostevaffel aka Chaffles:
Ingredienser:
2 egg
2 ss smør
50 gr revet ost
1 klype salt
Litt timian eller noen annet snadder.
Fremgangsmåte:
Ha egg og revet ost i en bolle og visp alt sammen. Hell det i et vaffeljern og stek. Dette gir ca to vafler. Server gjerne med litt smør og timian/snadder.